Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

kwaliteit van zorg

Kwatliteit van Zorg

De titel ‘oefentherapeut’ is wettelijk beschermd en wordt behaald na een bachelor­opleiding oefentherapie op EQF-niveau 6. Oefentherapeuten vallen onder artikel 34 van de Wet BIG. De oefentherapeut biedt kwalitatief hoogwaardige zorg volgens een kwaliteitssysteem dat is ontwikkeld door de beroepsvereniging.

VvOCM

De Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM) is de beroeps­vereniging van oefentherapeuten. VvOCM bepaalt de kwaliteitscriteria waar haar leden aan moeten voldoen. Deze staan beschreven in het beroepsprofiel en de beroepscode oefentherapeut, richtlijnen en kwaliteitsstandaarden.

Bewezen effectief

Voor een groot aantal aandoeningen is de effectiviteit van oefentherapie wetenschappelijk onderbouwd. Oefentherapie heeft bewezen potentie om de kwaliteit van leven te verbeteren. Door de inzet van oefentherapie kunnen andere vormen van zorg mogelijk voorkomen of vervangen worden.

Bronnen: Substitutie van zorg Fysio- en oefentherapie op de juiste plek, Ecorys (2020); Het substitutiepotentieel van uitgebreidere inzet fysio- en oefentherapie, Equalis (2021).

Kwaliteitsregister Paramedici (KP)

Dit kwaliteitsregister bewaakt de deskundigheids­bevorderende activiteiten van alle aangesloten paramedici, inclusief de oefentherapeut. Alle leden van VvOCM staan opgenomen in dit register.

Klachten- en geschillenregeling

Oefentherapeuten bieden in het kader van de Wkkgz een klachten- en geschillen­regeling voor patiënten. Alle leden van VvOCM zijn aangesloten bij het Klachtenloket Paramedici.

 

Ik ben lid van de VvOCM, sta ingeschreven in Kwaliteitsregister Paramedici en ben aangesloten bij andelijke Netwerk Chronische Pijn Oefentherapeuten