Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Body & Mind Lanquage

Als coach maakt ik gebruik van  gesproken taal en de taal van het lichaam. Met inzet van Body & Mind Lanquage (BML) en  lichaamsbewustzijn kunnen we samen het reageren van het lijf verkennen: bijvoorbeeld t.a.v. onrustige gevoelen,  fysieke pijn, emotionele pijn: te herkennen aan hartkloppingen, versnelde ademhaling, maag/darm problemen, of gedachtes als: “ik voel me niet gezien, gesteund. Daar valt veel te ontdekken waar je je vaak nog niet bewust van bent.

 

Over Body & Mind Language

Ons lichaam en ons karakter zijn tegelijkertijd ontwikkeld. De manier waarop het leven ons heeft gevormd (levenshouding), is terug te zien in de vorm, houding en beweging van het lichaam (lichaamshouding).

Ieder mens past zich aan. Deze aanpassing ontstaat door gebeurtenissen die we mee maken, zowel de mooie als de pijnlijke. Deze krassen op onze ziel dragen we met ons mee en zijn terug te vinden in onze gedachtes over onszelf en de wereld om ons heen.
Ons immuunsysteem tracht ons te beschermen tegen schadelijke virussen en bacteriën. Er is ook een geestelijk immuunsysteem ons “psychische” verdedigingshouding die ons gezond tracht te houden door herhaling van pijnlijke stimuli te voorkomen. We willen de teleurstelling, en de pijn niet opnieuw voelen.
Alleen de niet- verwerkte gebeurtenissen en de daarbij behorende emoties zijn niet verdwenen maar zitten opgeslagen en weggestopt in ons lijf  en beïnvloed hiermee:

Een verandering in het lichaam heeft een directe uitwerking op ons denken en voelen. Soms zegt een houding of beweging meer dan 1000 woorden.
Elk mens verwerkt informatie op zijn eigen manier. Al zien 100 mensen hetzelfde gebeuren dan nog zal ieder er zijn eigen waarheid van maken.Body & Mind Language (BML) is een effectieve manier om direct in de ervarings laag te werken. Het geeft direct resultaat en neemt weinig tijd in beslag.

 

Hoe werkt Body & Mind Language?

Bij BML wordt gewerkt met het lichaam (houding en beweging) als instrument. Waar we in gesprekstherapie reflecteren op de bewuste lagen die we vanuit ons denken kunnen bereiken,  brengt BML ons in contact met onbewuste geblokkeerde delen van ons zelf.

 

Wanneer wordt Body & Mind Language ingezet?

BML  wordt geïntegreerd in de coachingssessies. Het is erop gericht om vanuit “ het vastlopen” in een nieuwe beweging te komen. Het leidt tot een grotere flexibiliteit in handelen en denken, vergroot het lichaamsbewustzijn en de vitaliteit en het ondersteunt de ontwikkeling van een gezond zelfbeeld.

 

Is dit iets voor jou?
Meer informatie of een afspraak maken klik hier

 

Oprichter en ontwikkelaar van BML: Jos Dolstra

Jos Dolstra is BML docent/ trainer en heeft BML ontwikkeld vanuit haar achtergrond als danstherapeut, NLP coach en trainer en heeft ze opleidingen afgerond in intuïtieve ontwikkeling, Laban en bewustzijnslagen. Jos is oprichtster van het Body & Mind Lanquage Instituut.