Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Oefentherapie

 

Oefentherapie

Oefentherapie helpt je om een gezonde houding aan te leren en beter en soepel te bewegen. Een behandeling bij de oefentherapeut voorkomt, verlicht en verhelpt lichamelijke klachten die ontstaan door bijvoorbeeld stress, ziekte ,spanning en of verkeerde gewoontes

De oefentherapeut adviseert, coacht en begeleidt je bij het verbeteren van jouw houding en bewegingsgewoonten. 

Oefentherapie is een erkende en beproefde paramedische behandelwijze. Het is wetenschappelijk aangetoond dat oefentherapie effectief is bij een groot aantal aandoeningen en dat het je kwaliteit van leven kan verbeteren. 

Hoe kan ik jou helpen?

Met mijn meer dan 30 jaar ervaring ga ik samen met jou op zoek naar de oorzaak van je klachten. Ik kijk naar hoe jij staat en beweegt, hoe jij je voelt en naar jouw dagelijkse activiteiten. Ik leer je wat jij zelf kunt doen om klachten te voorkomen of aan te pakken.

Oefentherapie helpt bij verschillende klachten zoals rugklachten, nek-schouderklachten, vele orthopedische- en neurologische klachten. Maar ook bij klachten die op het eerste oog minder voor de hand liggen zoals hoofdpijnklachten, spanningsklachten (burn-out), ademhalingsklachten  zoals hyperventilatie.  Voor meer informatie klik hier.

Samen nemen we alle invloed factoren onder de loep

Welke wisselwerking bestaat er tussen jouw gezondheidsklachten en jouw leefstijl en dagelijkse bezigheden. Je krijgt uitleg, oefeningen, advies en tips voor het verbeteren van jouw houding en manier van bewegen en leert jouw eigen lijf beter kennen. Optimaal bewegen, ook op de lange termijn, is het doel.

Een “Doe-het-zelf “ therapie onder deskundige begeleiding

Wil jij graag leren hoe je klachten kunt verlichten en voorkomen. Maak dan een afspraak voor meer informatie of een behandeling.  Voor de Oefentherapie kun je me vinden bij Oefentherapie Friesland in Lemmer of Zandstra en vd Meer in Franeker.

 

Vergoeding van oefentherapie bij een Oefentherapeut

Oefentherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.  
De aanvullende verzekering is per zorgverzekeraar verschillend, kijk hiervoor naar wat jouw aanvullende verzekering dekt.

De basiszorgverzekering vergoedt alleen oefentherapie bij patiënten onder de 18 jaar. 

Als jij voor jouw klachten hulp wilt van mij  dan kun je zonder verwijzing van een arts een afspraak maken.

 

Hoe ziet een behandeling door de oefentherapeut eruit: