Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Oefentherapie en slaap

Wat is oefentherapie?
Als Oefentherapeute Cesar ben ik verbonden aan Oefentherapie Friesland.
Veel lichamelijke klachten zijn niet het gevolg van een ziekte of aandoening maar hebben hun oorsprong in hoe iemand zich in het dagelijks leven beweegt. 

Oefentherapie volgens de methode Cesar of Mensendieck maakt je bewust van de invloed van je houdings- en bewegingsgedrag op je klachten. Het helpt je om je gewoonte gedrag te veranderen en zo je klachten op te lossen, te voorkomen of te beheersen.

Wanneer helpt oefentherapie?
Oefentherapie helpt bij verschillende klachten zoals rugklachten, nek-schouderklachten, vele orthopedische- en neurologischeklachten. Maar ook bij klachten die op het eerste oog minder voor de hand liggen zoals hoofdpijnklachten, spanningsklachten (burn-out), ademhalingsklachten  zoals hyperventilatie.  Voor meer informatie klik hier.

Slaapoefentherapie
Heb je moeite met inslapen, doorslapen, wordt je te vroeg wakker of combinaties hiervan? Heb je slaapritmeproblemen, kun je moeilijk naar bed gaan of heb je behoefte aan lang uitslapen? Slaap je te vaak, te lang of te kort? Heb je last van vermoeidheidsklachten, overmatige slaperigheid, concentratieproblemen, vergeetachtigheid, een kort lontje, doemdenken, moedeloos gevoel, piekeren, dan kun je baat hebben bij slaapoefentherapie.

Slaapproblemen
Wanneer slapen niet meer vanzelfsprekend is, wanneer je slecht slaapt of slaap te kort komt heb je hier last van in je dagelijks functioneren. De dag beïnvloedt de nacht en een slechte nacht heeft invloed op de dag. 

Daarnaast beïnvloeden gevoel, denken, handelen en omgeving je nachtrust. Een slaapprobleem is een 24 uurs probleem.

Chronische slapeloosheid heeft gevolgen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat slapeloosheid leidt tot een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, diabetes type II, overgewicht, alzheimer, borstkanker, chronische pijn, angst en depressie.

Voor meer informatie over Slaapoefentherapie klik hier.