Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Integrale leefstijl coaching

Integrale leefstijl coaching

Bij leefstijl coaching denk jij misschien aan gezond eten, voldoende bewegen, ontspannen en voldoende slapen.
Bij mij krijg je Integrale Leefstijl coaching. Nu vraag je je wellicht af Integrale Leefstijl coaching wat is dat?
Integrale leefstijl coaching  gaat naast gezond eten, voldoende bewegen, ontspannen en slapen ook over dat, wat jou  als MENS in je doen en laten ook beïnvloed.
Namelijk: je gedachtes, je overtuigingen, je emoties, je relaties en je verlangens.
Dit alles heeft invloed op hoe jij in het leven staat, hoe jij reageert en hoe wat jij doet.

De huidige maatschappij vraagt veel van je, je hebt het te druk en continu tijd te kort. Je probeert te voldoen aan de verwachtingen die andere van je hebben. Je zit niet lekker in je vel en je weet niet meer wat jij nu eigenlijk zelf graag zou willen en wie jij nu eigenlijk zelf bent.

Gevolg:

Alles wat je hiervoor hebt gelezen heeft 1 oorzaak: Stress

Stress
Stress op zich, is in basis onschuldig. Sterker nog, stress dient een belangrijk doel. Namelijk: jou alerter en scherper maken als de situatie er om vraagt.
Bv: Wanneer je een deadline moet halen, wanneer je tijdens het autorijden moet reageren op het overige verkeer. Wanneer je moet presteren enz.

Wat gebeurt erbij stress?
Bij kortdurende stress: Maakt alles in je lichaam zich op om te vechten, te vluchten (in actie komen) of om te bevriezen (even helemaal niks te kunnen).
Op zo’n moment is eten, slapen en voortplanten even niet belangrijk. Het gevaar moet bestreden en daar moet alles voor wijken.
Verschillende processen in je lijf worden onderdrukt zoals bijvoorbeeld het voelen van pijn en de bescherming tegen virussen.
Je bloedsomloop en je ademhaling verandert net als je spijsvertering. Want alles in je lijf is gericht op actie.
Zodra het gevaar geweken is, ontspan je weer. Niets aan de hand.

Bij Chronische stress: Komt het lichaam niet meer in de herstel/rust fase het stress systeem put je lichaam uit.

Vanuit de evolutie is stress een overlevingsmechanisme. Stress is functioneel en reageert op acuut gevaar.
In de tijd waarin we nu leven is de tijger vervangen door de file, je baas, je partner, social media, de verwachtingen van je omgeving en dit komt elke dag weer terug.
De kortdurende stress is chronische stress geworden en dit is waar ons lichaam niet tegen kan.
Het raakt uitgeput wanneer er onvoldoende rust of ontspanning is om te herstellen. Op deze manier ontstaan klachten.

Als integraal leefstijl coach help ik jou inzicht te krijgen in; Wat jouw klachten veroorzaakt en waar jouw ongezonde leefstijl vandaan komt.
Hoe je gebrek aan energie ontstaat maar vooral leer ik je hoe dit te veranderen zodat jouw lijf weer de tijd en rust krijgt om te herstellen zodat je je weer energiek en vitaal voelt.

Wat levert het je op:

Ook voor jou is dit binnen handbereik

In een coach gesprek van 90 minuten brengen we in kaart wat jouw persoonlijk doelen en wensen zijn en waar jij tegen aan loopt.
Op basis van de antwoorden die je hebt gegeven bij de Balans- vitaliteitscheck onderzoeken we op welke gebieden het goed gaat
en waar verbetering wenselijk is om jouw persoonlijk doelen en wensen te verwezenlijken.

In een Leefstijl en voedings analyse kunnen we wat verder ingaan op je voeding, ontspanning, beweging en slaap. Kies je voor het
 Energie, Optimale Gezondheid en lekker in je “vel” pakket dan krijg je de Balans- vitaliteitscheck de leefstijl en voedings analyse met 5 extra coachgesprekken.

Is dit iets voor jou? 
Meer informatie of een afspraak maken klik hier

Lees hier de ervaring van Margo:  Astrid had feilloos door waar mijn probleem: niet duidelijk mijn grenzen aangeven en daardoor steeds over mijn eigen grenzen gaan vandaan komt. De Balans- vitaliteitscheck heeft me laten inzien dat gedachten/overtuigingen ontstaan in mijn jeugd ervoor zorgen dat ik geen “Nee” zeg tegen een ander, te weinig hulp vraag aan een ander en hierdoor mezelf constant voorbij loop. Tijdens de coachgesprekken zijn we samen aan de slag gegaan waardoor ik mezelf nu beter heb leren kennen en weet wat ik nodig heb om me goed en vitaal te voelen.
Ik heb de coaching als zeer prettig ervaren, Astrid kan goed luisteren en weet op een prettige manier je inzicht te geven in waar je probleem vandaan komt en wat er aan te doen.